Ugrás a fő tartalomra

Üres űr és a legfontosabb

Mindegyikünkben van egy űr, amely arra vár, hogy kitöltessék. 
Sokféle módon próbáljuk kitölteni ezt a bizonyos űrt: bulikkal, hírnévvel, pénzzel; egyszóval világi dolgokkal. A világi dolgok egy bizonyos ideig boldoggá tesznek, de mi van akkor amikor ezek elmúlnak? Akkor újra és újra keressük ezeket, hogy gondtalan életünk legyen? Tény, hogy ezek a világi dolgok valameddig örömöt okoznak, úgy érezzük, hogy ezek jók; de soha nem teszik teljessé életünket. 
Ezt az űrt csupán egy féle képpen lehetséges igazán kitölteni, ugyanis ez az űr az Isten alakú űr. Ő képes ezt betölteni a mérhetetlen szeretetével, viszont ehhez mi emberek is kellünk.
Az ember kell megtegye az első lépést, kinyissa a szíve ajtaját, elfogadni Jézus Krisztust a Megváltónak, elhinni, hogy Ő meghalt a mi bűneikért a kereszten és ezzel megmutatta az igaz és örök szeretetét irántunk és utat nyitott nekünk az Örökélet felé. 

„Én vagyok az út, az igazság és az élet” – feleli Jézus. Csak úgy mehet valaki az Atyja égi házába, ha elfogadja őt, a tanításait, és követi az életútját. Jézus ezt mondja: „Senki sem jut az Atyához, csakis általam” (János 14:6).

Csodálatos érzés, mikor átadjuk az életünket Istennek, hagyjuk, hogy betöltse azt az űrt, amit csak Ő tud kellőképpen betölteni és Őt helyezzük életünk középpontjába. Újjá teszi szívünket és megszabadít a bűneinktől.
A két legfontosabb kérdés az  Örökélettel kapcsolatban: “Ha nem én, akkor ki? 
                       Ha nem most akkor mikor?”
Életünk teljesen megváltozik miután Istent választjuk és átadjuk az irányitást Neki. Új szívet ad, ami az Ő tökéletes szeretetével van tele és akkor már meglátjuk az áldásokat életünkben, illetve arra is rájövünk, hogy a nehézségek, bajok, viharok is a mi javunkat szolgálják. Miután elfogadtuk Megváltónknak az lesz a fontos, hogy Őt kövessük, áldjuk, Neki szolgáljunk és valljuk, hogy:  “Kegyelme tartja meg életem, az Úr irgalma oly végtelen.” 

Nagyon fontos, hogy kik vesznek körül, milyen emberekkel barátkozol. Sokat számít a társaság, amellyel körül veszed magad. Több csoportra lehet osztani: 
1. keresztény baráti köröd, akik örülnek a megtérésednek, annak, hogy testvérük lettél az Úrban; ez nagy áldás
2. olyan közösséged, akik furcsán néznek rád, kinevetnek megtérésed után, sokszor épp azok nem értenek meg akik körülötted vannak; az ilyen elég veszélyes, mert próbálnak vissza húzni a világi dolgokhoz
3. olyan közösség, ahol nem csak világi emberek vannak hanem keresztények is

Másképp néznek rád és azt mondják megváltoztál? Legalább jó irányba változtál a Lélek által. Ezt soha se szégyeld, büszkén vállald fel! Nem kell azokkal foglalkozni, akik lenéznek vagy elfordulnak tőled, amiért az Úrat választottad. A Jó úton kezdtél el járni, ne fordúlj vissza a barátok miatt, vagy ha vissza fordulsz az azért legyen, hogy segíts nekik is erre a Jó útra térni.

Bíztatok mindenkit, hogy járjunk keresztény közösségben, gyülekezetbe, ifjúsági bibliaórára, felnőtt bibliaórára; ki hol érzi jól magát. Istent ne hanyagoljuk, ha már egyszer beengedtük az életünkbe! Ragadjunk meg minden lehetőséget, hogy az Úr közelében legyünk!

“Jól vigyázzatok tehát, hogyan éltek; ne esztelenül, hanem bölcsen, kihasználva az alkalmas időt, mert az idők gonoszak. Éppen azért: ne legyetek meggondolatlanok, hanem értsétek meg, mi az Úr akarata.” (Efézus 5:15-17)
  

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Életem

     Azt hisszük, hogy ismerünk valakit csak, mert valamelyik közösségi oldalon az ismerősünk, de ez téves. Arra gondoltam, hogy szeretném megosztani mindenkivel a valóságot, mert ez nem titok és még szégyen se.      Az emberek akik nem ismernek mikor látnak első kérdésük, hogy "Fázol?", sokszor a válaszom csak egy "igen", hogy ne kelljen annyit magyarázkodnom. Jogos a kérdésük, mivel mindig remegek mintha fáznék, csupán akkor nem ha nyugodtan fekszek. Ezt egy ritka genetikai betegség váltja ki, amit 2011-ben diagnosztizáltak nálam. Tény, hogy kicsit nehéz ezzel élni, de hála a családomnak és a barátaimnak már eltudtam fogadni és így is kimondhatatlanul hálás vagyok Istennek az életemért!     Mikor negyedikes voltam, akkor hívta fel anyukám figyelmét a tanító nénim. Első alkalomkor a doktornő haza küldött egy kis vitaminnal, egy évvel később vissza mentünk, akkor már alaposabban kivizsgáltak és csak tippeltek, hogy mi lehet a baj, írtak gyógyszert (ami állítólag

Egy kis útmutató fiataloknak

Ne a külső alapján “ragasztgassunk egymásra különböző cetliket” véleményünkkel. Igazán helyesen csak Jézus keresztjén keresztül tudjuk értékelni magunkat.    Mind csillagok vagyunk, de a legszebben Krisztussal az életünkben ragyogunk! Mindenkinek adatott egy személy, aki a legjobbnak és a legszebbnek látja. Kedves fiúk , ha megláttok egy lányt akkor ne ítélkezzetek/fantáziáljatok róla. Dötsétek el, hogy megakarjátok-e ismerni, ha nem szeretnétek valakit jobban megismerni akkor se beszéljetek vele illetlenül. Figyeljetek oda, hogy kinek mit mondtok, vannak nagyon érzékeny lányok, akiknek lehet rosszul esnek a szavaitok. Viszont vannak olyan lányok, akik a kalandokra, izgalmakra vágynak és ezért jobban imponálnak nekik a “rossz fiúk”.  (a pontos választ nem tudom, mert hidegen hagynak a rossz fiúk, de aki megtudja ezt magyarázni az írja már le kommentbe légyszi :D)   Ne gondoljátok, hogy minden lány egy “rossz fiúval” szeretne kapcsolatot vagy bármit is. Vannak tisztességes

2019 nyara :)

Június A nyár az egyik unokatestvérem konfirmálásával indult, ahol bevetettem a gyenge fotós tudásom. A nap kellemesen sütött az nap, így tudtunk a természetben is készíteni pár képet. Összességében egy harmonikus napnak mondható.  Mindeközben vártuk, hogy világra jöjjön az unokaöcsém. Az egész család nagyon örült a kis manó születésekor. Mikor először képen megpillantottam, kicsordultak a könnyeim a boldogságtól.  Pár nappal a születése után még csodálatosabb volt élőben látni és karjaimban fogni. A hónap utolsó hete már a keresztelő szervezésével és a gyermekbiblia táborra való készülődéssel telt. Július Gyermekbiblia táborral indult a hónap, ami nagyon kimerítő, de egyben vidám is volt. Hétfőtől szombatig táboroztunk, mikor haza értem annyira fáradt voltam, hogy le is feküdtem. Maradjunk annyiban, hogy azt a hetet nehéz volt kipihenni. :))  Két hétig itthon voltam és foglalkoztam kicsit a keresztelő szervezésével.  23-án mentem az ifisekkel Debrecenbe, Csil