Ugrás a fő tartalomra

Egy kis útmutató fiataloknak



Ne a külső alapján “ragasztgassunk egymásra különböző cetliket” véleményünkkel.
Igazán helyesen csak Jézus keresztjén keresztül tudjuk értékelni magunkat.   Mind csillagok vagyunk, de a legszebben Krisztussal az életünkben ragyogunk!
Mindenkinek adatott egy személy, aki a legjobbnak és a legszebbnek látja.


Kedves fiúk, ha megláttok egy lányt akkor ne ítélkezzetek/fantáziáljatok róla. Dötsétek el, hogy megakarjátok-e ismerni, ha nem szeretnétek valakit jobban megismerni akkor se beszéljetek vele illetlenül. Figyeljetek oda, hogy kinek mit mondtok, vannak nagyon érzékeny lányok, akiknek lehet rosszul esnek a szavaitok. Viszont vannak olyan lányok, akik a kalandokra, izgalmakra vágynak és ezért jobban imponálnak nekik a “rossz fiúk”.  (a pontos választ nem tudom, mert hidegen hagynak a rossz fiúk, de aki megtudja ezt magyarázni az írja már le kommentbe légyszi :D)  
Ne gondoljátok, hogy minden lány egy “rossz fiúval” szeretne kapcsolatot vagy bármit is. Vannak tisztességes lányok a világban, akiknek nem az jön be, hogy cigiztek, isztok, menőztök, sőt a hasonló dolgokkal eltaszítjátok magatoktól az egyszerű lányokat. És akkor még ti teszitek fel a kérdést, hogy “hol vannak a normális lányok?”. Ha így keresitek akkor ne várjatok jó eredményt..
Elmondom, hogy az online ismerkedés se olyan egyszerű, sőt.. Attól, hogy ráírsz egy lányra a tipikus “szia, mizu” szavakkal még ne reménykedj, főleg ha addig nem is láttad és nem is ismered a lányt. A másik dolog, amit jó lenne megtanuljatok, hogy ha a lány nem ír vissza az első-második köszönésedre akkor több mint valószínű, hogy akkor se fog vissza írni ha tízedjére írod neki, hogy “szia”. Ha már online beszélsz valakivel akkor legyél vele őszinte és add önmagad a neten keresztül is!
A smink ne tévesszen meg senkit, mert rejthet egy olyan lányt, aki smink nélkül is nagyon szép, csupán több magabiztosságot ad neki, szebb akar lenni vagy csupán szeret sminkelni/sminkeltetni és jól érzi magát kisminkelve, viszont rejthet egy olyan lányt is, aki a bőr hibáit akarja elrejteni. Itt persze más nevében nem beszélhetek. Én csak kivételes alkalmakkor szoktam sminkeltetni (lagzi, keresztelő), persze csak  visszafogottan (legalábbis én úgy érzem :D), viszont van olyan mikor kedvem támad itthon és kisminkelem magam egy kicsit csak úgy.
Ne csupán külső alapján válasszatok. Kérjétek Isten segítségét a párválasztásban is, hogy áldott kapcsolatotok legyen.  



Kedves lányok, rengetegszer halljuk a világ/mások véleményét, amit valljunk be nem mindig épp azok, amiket hallani akarunk. Ki mondta, hogy ezeket a véleményeket meghallva akarva vagy akaratlanul ezekre kell építsük életünket? Szó sincs arról, hogy azt kell mindig tenni és úgy kell élni, ahogy a világ elvárja, sőt… Istennek és önmagadnak kell megfelelni nem pedig az embereknek. Isten csodálatosnak teremtett úgy ahogy vagy! Akár szeplős, pattanásos, sovány, teltebb alkat vagy gyönyörű vagy! Tény, hogy vannak olyan dolgok amiken egy kis akaraterővel tudunk változtatni; gondolok itt a pattanásokra és a teltebb testalkatra. A pattanásokat és más bőr hibákat el lehet takarni alapozóval, sminkkel, de mi van a lelkeddel? A lelkedet/szívedet csak Jézus Krisztus tudja megtisztítani, fehérré tenni. Őt nem a külsőd érdekli!
Ne rejtsd el az Istentől kapott szépségedet egy maksz (a smink) mögé. 
Azt gondoljuk, hogy ha ki vagyunk sminkelve akkor jobban bejövünk a fiúknak, de higgyük el, hogy ez nem minden esetben van így. A túl sok smink taszító lehet a fiúk számára, inkább a természetes arcokat jobban szeretik nézni. Nem csak a túlzott smink taszító a fiúknak (a normális fiúkra gondolok ilyenkor, nem az úgymond “rossz fiúkra”), hanem a csúnya beszéd, a cigizés, a sok alkohol fogyasztás. Ezeket fiúk mind mondták, nem én gondolom így. (Nyilván vannak akik nem csak az arcát nézik meg egy lányon.)
Hadd adjak egy jó tanácsot, okosan válogassátok meg kit fogadtok el/jelöltök be  facebookon és más közösségi oldalakon, csak olyanokat fogadjatok el, akit valamilyen szinten ismertek. Legyetek őszinték, tisztességesek a fiúkkal és másokkal is.
Drága lányok válasszátok azt az életet, amit Isten írt nektek/nekünk és ne amit a világ nyújt. Isten a legjobbat tartogatja számunkra, csak ki kell várni türelmesen mindent, még arra a bizonyos fiúra is megéri várni, akinek te leszel a hercegnője.




Megjegyzések

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Életem

     Azt hisszük, hogy ismerünk valakit csak, mert valamelyik közösségi oldalon az ismerősünk, de ez téves. Arra gondoltam, hogy szeretném megosztani mindenkivel a valóságot, mert ez nem titok és még szégyen se.      Az emberek akik nem ismernek mikor látnak első kérdésük, hogy "Fázol?", sokszor a válaszom csak egy "igen", hogy ne kelljen annyit magyarázkodnom. Jogos a kérdésük, mivel mindig remegek mintha fáznék, csupán akkor nem ha nyugodtan fekszek. Ezt egy ritka genetikai betegség váltja ki, amit 2011-ben diagnosztizáltak nálam. Tény, hogy kicsit nehéz ezzel élni, de hála a családomnak és a barátaimnak már eltudtam fogadni és így is kimondhatatlanul hálás vagyok Istennek az életemért!     Mikor negyedikes voltam, akkor hívta fel anyukám figyelmét a tanító nénim. Első alkalomkor a doktornő haza küldött egy kis vitaminnal, egy évvel később vissza mentünk, akkor már alaposabban kivizsgáltak és csak tippeltek, hogy mi lehet a baj, írtak gyógyszert (ami állítólag

2019 nyara :)

Június A nyár az egyik unokatestvérem konfirmálásával indult, ahol bevetettem a gyenge fotós tudásom. A nap kellemesen sütött az nap, így tudtunk a természetben is készíteni pár képet. Összességében egy harmonikus napnak mondható.  Mindeközben vártuk, hogy világra jöjjön az unokaöcsém. Az egész család nagyon örült a kis manó születésekor. Mikor először képen megpillantottam, kicsordultak a könnyeim a boldogságtól.  Pár nappal a születése után még csodálatosabb volt élőben látni és karjaimban fogni. A hónap utolsó hete már a keresztelő szervezésével és a gyermekbiblia táborra való készülődéssel telt. Július Gyermekbiblia táborral indult a hónap, ami nagyon kimerítő, de egyben vidám is volt. Hétfőtől szombatig táboroztunk, mikor haza értem annyira fáradt voltam, hogy le is feküdtem. Maradjunk annyiban, hogy azt a hetet nehéz volt kipihenni. :))  Két hétig itthon voltam és foglalkoztam kicsit a keresztelő szervezésével.  23-án mentem az ifisekkel Debrecenbe, Csil