Ugrás a fő tartalomra

Okostelefon használata

  Napjainkban nagyon elterjedt az okostelefon használata, már a pár éves gyerekektől kezdve. A telefonok használatát már túlzásba tudjuk vinni, annyira, hogy képes akár bálvánnyá válni, függővé tenni, sőt lassan már irányít is minket. 
Van olyan eset mikor a telefonunk tényleg fontos szerepet tölt be és szükséges az életünkben, ilyen lehet például egy munka. Naponta használjuk a telefonunkat, ha kell ha nem. 
  Nézzünk csak egy átlagos napot. Szól az ébresztő, kikapcsoljuk és kezünkbe vesszük a telefont, hogy megnézzük mi hír a világhálón [vagy van az az eset amikor vissza alszunk :))]. Elmegyünk iskolába, munkába és mikor csak lehetőségünk van elővesszük a telefont lecsekkolni, hogy mi történik a világban és csak “görgetünk” céltalanul. Fontos dolgokat, embereket hanyagolunk el a telefon rabsága miatt. Az asztalnál is velünk van és inkább azt nyomkodjuk, minthogy a körülöttünk lévőkkel beszélnénk. Este lefekvéskor az utolsó dolgunk, hogy megnézzük a telefont, mert nem volt elég, hogy egész nap azt csináltuk. Annyi de annyi lehetőségünk van a telefonozás helyett; megemlítek párat: olvasás, barátokkal való személyes beszélgetés, Istennel töltött idő.
Vannak akik minden pillanatukat megosztják a világgal, pedig az a fontos, hogy minden pillanatot teljesen megéljünk. Biztos vagyok benne, hogy egyikünk sem szeretne egy olyan barátot vagy egy olyan párt, akinek a telefonnal való kapcsolata fontosabb.
  Telefonunkkal a kezünkbe járkálunk mindig mindenhova. Vezetés közben is befolyásol; képeket/videókat készítünk, üzenetekre válaszolunk miközben a jármű vezetésére kellene figyeljünk. Nem hiába büntetik a telefon használatát vezetés közben. Számtalan baleset azért történik, mert a telefon elveszi a figyelmünket, akár a jármű vezetőnek, akár a gyalogosnak. Az átjárókhoz se hiába festették az áthúzott telefont illetve fülhallgatót, mivel rengeteg baleset történik amiatt, hogy a telefonunkra jobban figyelünk még akkor is amikor átmegyünk az úton. 
  Vegyük már észre, hogy a sok telefon használat nem válik a javunkra. Elsősorban rombol minket, az elménket, a lelki állapotunkat, másodsorban tönkre teszi a kapcsolatainkat, életünket. Gondolkozzunk azon el, hogy mennyi időt szánunk telefonunkra és mennyit a szeretteinkre és Istenre.
 Lehet kérdezni, hogy “te jobb vagy, nem telefonozol?”, nem, nem vagyok jobb és én is sok időt töltök a “telefonnal” haszontalanul, de próbálok ezen változtatni, ezért is íródott ez a bejegyzés. 

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Életem

     Azt hisszük, hogy ismerünk valakit csak, mert valamelyik közösségi oldalon az ismerősünk, de ez téves. Arra gondoltam, hogy szeretném megosztani mindenkivel a valóságot, mert ez nem titok és még szégyen se.      Az emberek akik nem ismernek mikor látnak első kérdésük, hogy "Fázol?", sokszor a válaszom csak egy "igen", hogy ne kelljen annyit magyarázkodnom. Jogos a kérdésük, mivel mindig remegek mintha fáznék, csupán akkor nem ha nyugodtan fekszek. Ezt egy ritka genetikai betegség váltja ki, amit 2011-ben diagnosztizáltak nálam. Tény, hogy kicsit nehéz ezzel élni, de hála a családomnak és a barátaimnak már eltudtam fogadni és így is kimondhatatlanul hálás vagyok Istennek az életemért!     Mikor negyedikes voltam, akkor hívta fel anyukám figyelmét a tanító nénim. Első alkalomkor a doktornő haza küldött egy kis vitaminnal, egy évvel később vissza mentünk, akkor már alaposabban kivizsgáltak és csak tippeltek, hogy mi lehet a baj, írtak gyógyszert (ami állítólag

Egy kis útmutató fiataloknak

Ne a külső alapján “ragasztgassunk egymásra különböző cetliket” véleményünkkel. Igazán helyesen csak Jézus keresztjén keresztül tudjuk értékelni magunkat.    Mind csillagok vagyunk, de a legszebben Krisztussal az életünkben ragyogunk! Mindenkinek adatott egy személy, aki a legjobbnak és a legszebbnek látja. Kedves fiúk , ha megláttok egy lányt akkor ne ítélkezzetek/fantáziáljatok róla. Dötsétek el, hogy megakarjátok-e ismerni, ha nem szeretnétek valakit jobban megismerni akkor se beszéljetek vele illetlenül. Figyeljetek oda, hogy kinek mit mondtok, vannak nagyon érzékeny lányok, akiknek lehet rosszul esnek a szavaitok. Viszont vannak olyan lányok, akik a kalandokra, izgalmakra vágynak és ezért jobban imponálnak nekik a “rossz fiúk”.  (a pontos választ nem tudom, mert hidegen hagynak a rossz fiúk, de aki megtudja ezt magyarázni az írja már le kommentbe légyszi :D)   Ne gondoljátok, hogy minden lány egy “rossz fiúval” szeretne kapcsolatot vagy bármit is. Vannak tisztességes

2019 nyara :)

Június A nyár az egyik unokatestvérem konfirmálásával indult, ahol bevetettem a gyenge fotós tudásom. A nap kellemesen sütött az nap, így tudtunk a természetben is készíteni pár képet. Összességében egy harmonikus napnak mondható.  Mindeközben vártuk, hogy világra jöjjön az unokaöcsém. Az egész család nagyon örült a kis manó születésekor. Mikor először képen megpillantottam, kicsordultak a könnyeim a boldogságtól.  Pár nappal a születése után még csodálatosabb volt élőben látni és karjaimban fogni. A hónap utolsó hete már a keresztelő szervezésével és a gyermekbiblia táborra való készülődéssel telt. Július Gyermekbiblia táborral indult a hónap, ami nagyon kimerítő, de egyben vidám is volt. Hétfőtől szombatig táboroztunk, mikor haza értem annyira fáradt voltam, hogy le is feküdtem. Maradjunk annyiban, hogy azt a hetet nehéz volt kipihenni. :))  Két hétig itthon voltam és foglalkoztam kicsit a keresztelő szervezésével.  23-án mentem az ifisekkel Debrecenbe, Csil